Business Ethics Quizzes Online with Answers

Business Ethics Quizzes Online with Answers:-

Chap 9
16. The Triple Bottom Line approach involves measuring business success of sustainable businesses and sustainable economic development in terms of:
a. economic, legal, and environmental sustainability.
b. economic, ethical, and environmental sustainability.
c. economic, legal, and competitive sustainability.
d. legal, competitive, and environmental sustainability.
Answer: b

  1. Knowing what the future must be, creative businesses then look backwards to the present and determine what must be done to arrive at that future. This process is known as:
    a. backward integration.
    b. forecasting.
    c. forward integration.
    d. backcasting.
    Answer: d
  2. Which of the following is true of the conservation movement?
    a. It advocated that the natural world should not be used as a capital resource.
    b. It regarded natural resources as being able to provide an inexhaustible
    supply of material.
    c. It recommended a more restrained and prudent approach to the natural world.
    d. It argued against the natural world being used to provide indirect benefits.
    Answer: c
  3. The conservation movement:
    a. regarded natural resources as being able to provide an inexhaustible supply of material.
    b. advocated that the natural world should not be used as a capital resource.
    c. argued that the natural world was valued as a resource, providing humans with both direct benefits and indirect benefits.
    d. believed that business does not good reasons for conserving natural resources.
    Answer: c
  4. Reminiscent of the _____ tradition, it is suggested that some animals have the cognitive capacity to possess a conscious life of their own and people have a duty not to treat these animals as mere objects and means to their own ends.
    a. Kantian
    b. virtue ethic
    c. neoclassical
    d. social web
    Answer: a
  5. Which of the following is true of a market-based approach to resolving environmental challenges?
    a. It is critical of the narrow, philanthropic view of corporate social responsibility (CSR).
    b. It asserts that limited resources should not be distributed in the market.
    c. It suggests that environmental problems deserve economic solutions.
    d. It conveys that resources are infinite and fungible.
    Answer: c

Difficulty: Easy

  1. Which of the following is involved in environmental problems according to the market-based approach to resolving environmental challenges?
    a. Lack of knowledge of producing renewable resources
    b. Inability of businesses to produce and sell limited resources
    c. Lack of use of appropriate substitutes for limited resources
    d. Allocation and distribution of limited resources
    Answer: d
  2. Which of the following was suggested by William Baxter?
    a. An optimal level of pollution can be achieved through competitive markets.
    b. Society can strive for pure air and water at a very low cost.
    c. From a strict market economic perspective, resources are infinite.
    d. All resources can be replaced by substitutes.
    Answer: a
    Difficulty: Medium
  3. In economic terms, all resources:
    a. are infinite because they can be replaced by substitutes.
    b. are distributed fairly by the government.
    c. can be made available everywhere.
    d. are distributed efficiently in the market.
    Answer: a
  4. Which of the following explains the statement “All resources are fungible”?
    a. It means that all resources can be regulated by the government.
    b. It means that all resources can be replaced by substitutes.
    c. It means that all resources cannot be duplicated.
    d. It means that all resources cannot be recycled and reused.
    Answer: b
  5. Which of the following is true about the market-based approach to environmental responsibility?
    a. Market failure occurs when no markets exist to create a price for important social goods.
    b. Free market exchanges can guarantee optimal results for addressing issues related to externalities.
    c. The market-based approach always ensures that what is good and rational for a collection of individuals is also good and rational for a society.
    d. Markets can be very successful if important ethical and policy questions and policy decisions are left solely to the outcome of individual decisions.
    Answer: a
  6. Which of the following ways can lead market failure to serious environmental harm?
    a. Creating abundant markets to create a price for important social goods
    b. Making no distinction between individual decisions and group consequences
    c. Inexistence of externalities in the economic exchange system
    d. Assigning property rights to unowned goods
    Answer: b
  7. Which of the following causes inadequacy in ad hoc attempts—internalizing external costs and assigning property rights to unowned goods such as wild species—to repair market failures?
    a. The backcasting problem
    b. The fungibility problem
    c. The biomimicry problem
    d. The first-generation problem
    Answer: d
  8. Markets can work to prevent harm only through information supplied by the existence of market failures. This is better known as the:
    a. biomimicry effect.
    b. backcasting problem.
    c. first-generation problem.
    d. primary market effect.
    Answer: c
  9. Before environmental legislation was enacted, the primary legal avenue open for addressing environmental concerns was:
    a. tort law.
    b. international law.
    c. public law.
    d. criminal law.
    Answer: a
  10. Which of the following is true about the regulatory approach to environmental challenges?
    a. It overestimates the influence that business can have on establishing the law.
    b. The government established regulatory standards to offer compensation after the occurrence of pollution or any other environmental harm.
    c. It shifted the burden from those threatened with harm to those who would cause the harm.
    d. This approach ensures that business does not pursue any financial opportunities that cause harm to the environment.
    Answer: c
  11. Which of the following is a problem associated with the regulatory approach to environmental challenges?
    a. The regulatory model assumes that economic growth is environmentally and ethically benign.
    b. If people rely on the law to protect the environment, environmental protection will extend beyond the law.
    c. Business passively responds to consumer desires and consumers are unaffected by the messages that business conveys.
    d. National regulations are the only means to effectively address international environmental challenges.
    Answer: a
  12. Which of the following is true about the concept of sustainable development and sustainable business practice?
    a. It suggests a radically new vision for integrating financial and environmental goals, compared to the growth model that preceded it.
    b. According to this concept, only individuals who can prove that they had been harmed by pollution can raise legal challenges.
    c. According to this concept, an economic solution to compensation should be offered for the harm only after the harm has been done.
    d. It focuses only on the costs that businesses incur in pursuing environmental goals.
    Answer: a
  13. The three goals of sustainable development that include economic, environmental, and ethical sustainability are referred to as the:
    a. tripartite goals.
    b. three pillars of sustainability.
    c. three pronged charter.
    d. shoulders of sustainability.
    Answer: b
  14. Which of the following was charged with developing recommendations for paths toward economic and social development that would not achieve short-term economic growth at the expense of long-term environmental and economic sustainability?
    a. The Bluewash Commission
    b. The Binding Commission
    c. The Barentsburg Commission
    d. The Brundtland Commission
    Answer: d
  15. Which of the following is true of the Brundtland Commission?
    a. It was named as the Brundtland Commission after the place in Norway, where the summit was conducted for the first time.
    b. It was charged with developing recommendations for paths toward economic and social development at the expense of underdeveloped and developing countries.
    c. It defined sustainable development as development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs.
    d. It criticized the report from the United Nations’ World Commission on Environment and Development published in 1987.
    Answer: c
  16. Which of the following models does not differentiate natural resources from the other factors of production and does not explain the origin of resources?
    a. The circular flow model
    b. The triple bottom line model
    c. The bilinear model
    d. The sustainability model
    Answer: a
    .
  17. Which of the following is true of the circular flow model?
    a. It differentiates natural resources from the other factors of production.
    b. It suggests that to keep up with the economy, the population must grow.
    c. It treats economic growth as both the solution to all social ills and also as
    boundless.
    d. It argues that the economy cannot grow indefinitely.
    Answer: c
  18. The possibility that the economy cannot grow indefinitely is simply not part of the:
    a. three pillars of sustainability approach.
    b. circular flow model.
    c. triple bottom line approach.
    d. bilinear model.
    Answer: b
  19. According to economist Herman Daly, neoclassical economics, with its emphasis on economic growth as the goal of economic policy will inevitably fail to meet these challenges:
    a. if it suggests that the population of the world needs to be controlled.
    b. unless it recognizes that the economy is but a subsystem within earth’s biosphere.
    c. unless it recognizes that resources are infinite.
    d. if it focuses on recycling and reusing the by-products of the production process.
    Answer: b
  20. According to the _____ law of thermodynamics (the conservation of matter/energy), neither matter nor energy can truly be “created,” it can only be transferred from one form to another.
    a. first
    b. second
    c. third
    d. fourth
    Answer: a
  21. The model of economy, in consistency with the second law of thermodynamics, implies that:
    a. the amount of re-usable products decreases with an increase in production.
    b. the economy exists beyond a finite biosphere.
    c. wastes are not produced at each stage of economic activity.
    d. the amount of usable energy decreases over time.
    Answer: d
  22. Over the long term, resources and energy cannot be used, nor waste produced, at rates at which the biosphere cannot replace or absorb them without jeopardizing its ability to sustain life. These are what Herman Daly calls the:
    a. “economic limitations.”
    b. “backcasting effect.”
    c. “biophysical limits to growth.”
    d. “un-expandable boundaries.”
    Answer: c
  23. Which of the following is true of the sustainability model in terms of environmental responsibilities?
    a. Sustainability need not be a long-term strategy.
    b. The huge unmet market potential among the world’s developing economies can only be met in sustainable ways.
    c. Sustainable practices lead to reduced cost savings.
    d. Firms that follow sustainable practices lose competitive advantage.
    Answer: b
  24. Which of the following is true of the sustainability model in terms of environmental responsibilities?
    a. Sustainability reduces competitive advantage.
    b. Sustainability is not a prudent long-term strategy.
    c. Sustainability is a good risk management strategy.
    d. Sustainability leads to reduced cost-savings.
    Answer: c
  25. Estimates suggest that with present technologies, businesses can readily achieve at least a fourfold increase in efficiency, and perhaps as much as a tenfold increase. This can be achieved through the first principle of sustainability known as:
    a. biomimicry.
    b. eco-efficiency.
    c. the cradle-to-cradle responsibility.
    d. the take-make-waste model.
    Answer: b
  26. Which of the following recommends cycling the waste of one activity into the resource of another?
    a. The biomimicry principle
    b. The cradle-to-grave model
    c. The cradle-to-cradle model
    d. The eco- efficiency principle
    Answer: a
  27. “Closed-loop” production seeks to integrate what is presently waste, back into production. In an ideal situation, the waste of one firm becomes the resource of another, and such synergies can create eco-industrial parks. This principle is often referred to as:
    a. biomimicry.
    b. eco-efficiency.
    c. biosynergy.
    d. backcast.
    Answer: a
  28. Which of the following suggests that a business takes resources, makes products out of them, and discards whatever is left over?
    a. The cradle-to-grave model
    b. The take-make-waste approach
    c. The Cradle-to-cradle model
    d. The eco-efficiency principle
    Answer: b
  29. Which of the following holds that a business is responsible for the entire life of its products, including the ultimate disposal even after the sale? a. The cradle-to-grave model
    b. The take-make-waste appoach
    c. The cradle-to-cradle model
    d. The eco-efficiency principle
    Answer: a
  30. Cradle-to-grave and cradle-to-cradle responsibilities are part of the _____ sustainable business principle.
    a. eco-efficiency
    b. backcasting
    c. biomimicry
    d. take-make-waste
    Answer: c
  31. Which of the following would hold a business liable for groundwater contamination caused by its products even years after they had been buried in a landfill?
    a. “Backcast” model
    b. “Eco-efficiency” model
    c. “Take-make-waste” model
    d. “Cradle-to-grave” model
    Answer: d
  32. Which of the following holds that a business should be responsible for incorporating the end results of its products back into the productive cycle?
    a. Backcasting
    b. Cradle-to-cradle
    c. Take-make-waste
    d. Cradle-to-grave
    Answer: b
  33. Which of the following responsibilities entail an incentive to redesign products so that they can be recycled efficiently and easily?
    a. Cradle-to-grave
    b. Backcasting
    c. Cradle-to-cradle
    d. Eco-efficiency
    Answer: c
  34. Which of the following is true of a service-based economy?
    a. A service-based economy tends to the consumers’ demand for clothes cleaning, floor covering, illumination, entertainment, and so forth.
    b. A service-based economy interprets consumer demand as a demand for washing machines, carpets, lights, consumer electronics, and so forth.
    c. A service-based economy weakens the production efficiencies.
    d. A service-based economy increases material and energy costs significantly.
    Answer: a

Is this the question you were looking for? If so, place your order here to get started!